درخواست تشکل‌های میراث فرهنگی ایران از سازمان یونسکو پس از حملات اسرائیل به بناهای تاریخی پروژه تأمین مسکن فرهنگیان همچنان ادامه دارد بیانیه تشکل‌های عالی کارگری و بازنشستگی کشور درباره تقدیر از نیرو‌های مسلح و گرامیداشت مقام شهدا چگونه بدون رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهیم؟ حذف مدارس سنگی، گام اصلی در مسیر تحقق عدالت آموزشی جزئیات محدودیت ترافیکی مسیر‌های منتهی به مراسم تشییع پیکر شهدای حملات رژیم صهیونیستی در مشهد، فردا (۶ تیر ۱۴۰۴) تمدید مهلت سنجش سلامت کلاس اولی‌ها در خراسان جنوبی بازگشت سرویس‌دهی مترو تهران به روال عادی از روز شنبه (۷ تیر ۱۴۰۴) خدمات درمانی رایگان برای مجروحین حملات رژیم صهیونیستی ویتیلیگو فقط یک بیماری پوستی نیست چرا شنا در کاهش استرس موثر است؟ جزئیات جدید درمورد نحوه برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها (۵ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۵ تیر ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش تدریجی دما از فردا حجاج ایرانی باقی‌مانده در عربستان، از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد جابه‌جا خواهند شد + فیلم شهادت ۱۲ عضو خانواده دانشمند ایرانی در پی حمله رژیم صهیونیستی + عکس مراسم تدفین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شنبه برگزار می‌شود لزوم جلوگیری از فروش دخانیات در مراکز غیرمجاز | قاچاق سیگار‌های الکترونیک به کشور دستورالعمل جامع بهداشت محیط در ایام سوگواری محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد تشکیل ۱۴ کمیته تخصصی برای شرایط بحرانی به دستور وزیر آموزش‌وپرورش ذخایر شش‌ماهه دارو و شیرخشک تأمین شده است بیانیه مسئولان آموزش عالی کشور در پاسداشت شهدای حمله رژیم صهیونیستی وزیر آموزش‌وپرورش: نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی با جدیت دنبال شود مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌ و‌ پرورش ۱۴۰۴ تمدید شد تعداد شهدای دانش‌آموز در پی حملات رژیم صهیونیستی اعلام شد پرواز‌های فرودگاه‌ مشهد از سرگرفته شد | فضای آسمان نیمه شرقی کشور بازگشایی شد (۴ تیر ۱۴۰۴) کولیوند: هنوز تفحص پیکر شهدا ادامه دارد افزایش تقاضا برای عقد در تاریخ‌های رُند انفجار یک منزل مسکونی در بولوار هدایت مشهد با ۷ فوتی و مصدوم | یک کودک و یک زن جان باختند (۴ تیر ۱۴۰۴) پرواز‌های بازگشت مستقیم حجاج از سرگرفته می‌شود
سرخط خبرها

مشهدالرضا میزبان دومین همایش اساتید بسیجی دانشگاه‌های کشور | آیت‌الله علم‌الهدی: دانشگاه در رأس جامعه است + فیلم

  • کد خبر: ۲۴۳۹۶۳
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸
مشهدالرضا میزبان دومین همایش اساتید بسیجی دانشگاه‌های کشور | آیت‌الله علم‌الهدی: دانشگاه در رأس جامعه است + فیلم
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی گفت: اساتید دانشگاه به عنوان زمامداران فکر و فرهنگ در جامعه باید به میدان بیایند و در مسیر فرهنگسازی از سنگر دانشگاه به عنوان رأس جریان اندیشه‌سازی در جامعه استفاده کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی در دومین همایش اساتید بسیجی دانشگاه‌های سراسر کشور که ظهر امروز (پنجشنبه ۱۸ مرداد) با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های سراسر کشور در تالار همایش‌های مجتمع امامت برگزار شد، اظهار کرد: هدف اصلی برنامه امامت پس از شهادت امام حسین (ع)، شکل‌دهی به یک انقلاب فرهنگی در برابر جریانات تزویرگر حاکم بود، زیرا تا پیش از این هم به دلیل فقدان بصیرت فرهنگی و سیاسی در جامعه اسلامی شرایطی ایجاد می‌شد که نفاق و نیرنگ معاویه و امثال او تسلط پیدا کند.

وی افزود: همیشه همینطور است. اگر قرار باشد جریانات حاکم بر جامعه و به خصوص تفکر فرهنگی مردم در تقابل با دین تعریف شود، جامعه از نظر ارزشی دچار فروپاشی خواهد شد. در هر حال، آن چه اصالت دارد آن است که از نظر جنبه‌های فکری و فرهنگی، اسلام را به‌عنوان یک مکتب در جامعه نهادینه شود و مردم منکرات شرعی را به عنوان یک ضدارزش تلقی کنند.

جامعه، میدان تقابل همیشگی جریانات فرهنگی

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در جامعه یکسری جریان‌ها همیشه استظهار به مبانی ولایی و اسلامی دارند. در مقابل، جریاناتی هم هستند که آشکارا خود را وابسته به مدرنیته و اندیشه‌های فکری فاسد می‌دانند و در تقابل این دو، جریان مقابل همیشه بنا دارد تا اندیشه اسلامی را سرکوب و خود را به قدرت حاکم برساند.

وی با بیان اینکه دانشگاه در رأس جامعه است، ادامه داد: در حاکمیت این منطق، لاابالی‌گری بر روابط انسانی تسلط پیدا می‌کند و هر ساختار ارزشمندی از خانواده گرفته تا باور‌های اخلاقی را به نابودی می‌کشاند. اینجاست که اساتید دانشگاه به عنوان زمامداران فکر و فرهنگ در جامعه باید به میدان بیایند و در مسیر فرهنگسازی از سنگر دانشگاه به عنوان رأس جریان اندیشه‌سازی در جامعه استفاده کنند.

دانشگاه، گذرگاه تحقق جامعه موفق اسلامی

امام جمعه مشهد تصریح کرد: امروزه بخشی از جریانات فکری جامعه از طریق طلاب، جامعه روحانیت و حوزه‌های علمی کنترل می‌شود، اما واقعیت این است که همه امور جامعه ما دیگر توسط حوزه‌های علمیه قابل کنترل نیست و اگرچه امروزه توده‌ای از متدینان و مؤمنان در مساجد و مراکز دینی درحال فعالیت هستند، اما بخشی از جریان اجتماعی ما نیز تحت تولیت حوزه‌های علمیه نیست. ما امروزه با نسل جوان دانشگاه‌ها مواجه هستیم که براساس طبیعت ذاتی خودشان به مساجد گرایش پیدا نمی‌کنند و هدایت این قشر از عهده اساتید دانشگاه برمی‌آید.

وی تأکید کرد: اگر شما توانستید تفکر این قشر را به سمت ارزش‌های اسلامی مدیریت کنید، جامعه ما یک جامعه دینی موفق می‌شود، اما اگر قرار شد در عرصه آکادمیک، فرهنگسازی و اندیشه‌پروری مورد بی‌توجهی قرار بگیرد، ما در پیشبرد نظام و انقلاب دچار رکود و عقب‌گرد می‌شویم. اینکه ما رها کنیم تا هر قدرت حاکم بر جامعه بیاید و جریان فکر و فرهنگ را کنترل کند، در مقابل ما فقط محدود به فعالیت علمی در کسب و کارمان بمانیم، آن‌گاه ما گرفتار عذاب الهی می‌شویم و عذاب الهی نیز همان ذلتی است که همه شیرینی‌های زندگی را به کام ما تلخ می‌کند.

آیت‌الله علم‌الهدی گفت: تاریخ را بررسی کنید. کل کج‌روی‌ها و عقاید باطل در جامعه اسلامی از روز بعثت پیامبر اکرم (ص) تاکنون از جریان‌های سیاسی نشئت گرفته و همیشه انحرافات سیاسی، مبدأ انحرافات اجتماعی و فرهنگی بوده است. الان هم همینطور است و اگر جریانی روی کار آمد که تضمین قدرت خود را از طریق بی تفاوتی در برابر لاابالی گری ها، جریان‌های لائیک و مفاسد اخلاقی قابل تحقق دانست، اینجاست که باید با آن مقابله شود.

وی بیان کرد: بخش عمده از نسل مؤثر و فعال جامعه، همین دانشجویانی هستند که در دانشگاه‌ها با اساتید معاشرت دارند. تربیت، امانتی است که بر دوش اساتید دانشگاه قرار دارد و در این شرایط، اگر قرار شد ارزش‌ها نادیده گرفته شوند، مسائل فکری اسلامی به عنوان یک موضوع کهنه انگاشته شود و لاابالی‌گری بر جامعه تسلط پیدا کند، در این جامعه مدیریت عادلانه از بین خواهد رفت و تحقق عدالت اسلامی به رؤیا تبدیل می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->